16 May 2024 • 2742 keer bekeken

Fietsroutes plannen en doelen halen met Toertje, de nieuwe app van de Fietsersbond

Wil je meer fietsen? Met de nieuwe app Toertje stimuleer je jezelf en anderen om er vaker fietsend op uit te gaan. Een belangrijk onderdeel van de app is de Fietsersbond Routeplanner, die de beste routes en rondjes voor jou selecteert. Heb je speciale wensen? Wil je bijvoorbeeld stoplichten mijden of het liefst op knooppunten rijden? In de Toertje-app stel je het eenvoudig in.

Fietsen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. En als je de mogelijkheid hebt om vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan, doe je ook je portemonnee en het milieu een plezier. De app Toertje moedigt je aan om regelmatig te fietsen. Toertje geeft je tips en handige tools, waarmee het leuker wordt om de doelen te halen die je voor jezelf hebt bepaald.

Doelen halen

Wil je dagelijks fietsen? Of ben je al blij als je wekelijks een keer de fiets pakt? Je bepaalt zelf hoe hoog je de lat legt. Vervolgens geeft Toertje je inspiratie en feedback na elke rit zodat het leuker wordt om je doelen te halen.

Clubs

Maak een club aan en nodig vrienden, familie of buurtgenoten uit. Zo kan je elkaars fietsritten zien en uitdagingen voorleggen aan je clubgenoten. Fiets met elkaar en stijg in de Toertje clubranglijst. Misschien komen jullie wel in de top 3 te staan!

Plan een route of rondje

De Fietsersbond Routeplanner is onderdeel geworden van Toertje. Het plannen van een route die past bij jouw voorkeuren is heel gemakkelijk. Kies bijvoorbeeld voor een autoluwe route, of een route geoptimaliseerd voor de racefiets. Heb je geen specifieke eindbestemming in gedachten en wil je gewoon een toertje maken? Kies een route van de Fietsersbond, met tips voor culturele adressen aan de route. Of laat de app een rondje suggereren op basis van je huidige locatie, overal in Nederland. Zo kom je nog eens ergens!

Initiatiefnemers

Toertje is een initiatief van BAM Infra, CanvasHeroes en de Fietsersbond. Esther van Garderen, directeur van de Fietsersbond, over het resultaat van de samenwerking: ‘De Routeplanner in de app wordt bijgewerkt door fietsers zelf, de vrijwilligers van de Fietsersbond. Als gebruiker van Toertje ben je dus altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen op jouw route. Door de integratie in Toertje kunnen we de Routeplanner ook de komende jaren blijven verbeteren.’

De Fietsersbond Routeplanner app is opgegaan in Toertje. Online kan je de Fietsersbond Routeplanner nog wel onder dezelfde naam vinden. Ook de speed pedelec planner van de Fietsersbond is onveranderd.

Toertje routeplanner op je telefoon

Download Toertje

Toertje is gratis te downloaden in Google Play en de App Store. Heb je de Fietsersbond Routeplanner app al? Deze app wordt geüpdate naar Toertje als je de app opent en op de knop drukt die dan verschijnt. Of het gaat automatisch als je het zo op je telefoon hebt ingesteld.

• Categorie:
    Nieuws & Acties
  • Deel dit bericht: